Kisvárda

Keress az oldalunkon

A Várfürdő

furdoAz igazi közfürdő, a Várfürdő 1967-ben nyílt meg, két termál- és egy gyermekmedencével. Egy kisvárdai orvos, Dr. Kondrai Gerő, 1973-ban megjelent tanulmányában részletesen leírja a gyógyvízzel kezelt betegek gyógyulási folyamatának eredményeit, a víz betegekre gyakorolt jótékony hatásait. Mára már közel 40 év távlatában tudományos vizsgálatok is igazolják, hogy a gyógyfürdő kedvező hatással van a mozgásszervi megbetegedések, az idült nőgyógyászati bántalmak gyógyításában, továbbá tágítja a bőrereket és az idegrendszerre is kedvezően hat.

1975-ben versenyuszodával és kádfürdővel bővítették a szolgáltatást, 1998-ban 12x25 méteres fedett tanuszodát adtak át, majd egy újabb fejlesztésnek köszönhetően 2004-ben az eddigi komplexum látvány- és élményfürdővel bővült. Újdonságként szolgál 2011-től a Várfürdőben, hogy a téli időszakban is üzemel szabadtéri termálmedence, melyet a hideg ellenére is nagyon kedvelnek.

Amióta a határok könnyen átjárhatóak, Kisvárda vonzáskörzete is jelentősen megnőtt. Évek óta számos szlovák, lengyel, ukrán vissza-visszatérő vendége van a kisvárdai fürdőnek, mely a város északnyugati részén, egy 4 hektáros zöldövezetben helyezkedik el.
A strandon egy 50x25 méteres feszített víztükrű úszómedence, egy pancsoló gyermekmedence, többrészes élménymedence, valamint 40-42 Celsius fokos termálmedence áll a vendégek rendelkezésére. A fedett uszoda egész évben várja vendégeit termál gyógyvizű medencével, jakuzzival, gyermekmedencével, szaunával, száraz- és nedves gőzfürdővel, frissítő masszázzsal.

S végül az sem elhanyagolható kuriózum, hogy egy reneszánsz várkastély szomszédságában fürdőzhetnek azok a vendégek, akik a Kisvárdai Várfürdőt választják.
furdomedence
Megosztás
FaceBook  Twitter  


Partnerrendezvények:

Kori Sziget KisvárdaChloé New YorkbanLeveleki SzabadidőpartKisvárdai Gasztrozenei Fesztivál